Zentropa skal redegøre for regnskabsrod

Efter Dagbladet Børsen afslørede, at filmselskabet Zentropa ikke overholder regnskabslovgivningen, forlanger politikere fra DF til SF nu en forklar...

Slettet Bruger,

14/03/2008

Efter Dagbladet Børsen afslørede, at filmselskabet Zentropa ikke overholder regnskabslovgivningen, forlanger politikere fra DF til SF nu en forklaring fra Zentro­pa der med sine 300 mio. statslige støttekroner, er danmarks næstmest statssubsidierede filmselskab.

"Det handler jo om, at man som skatteyder må have tillid til de statsstøttede institutioner. Hvis vi som politikere ser, at de ikke overholder loven, er vi måske mere på hælene over for andre. Og det er jo synd for dem, der gør deres arbejde ordentligt," siger kulturordfører for DF, Karin Nødgaard til TV2.

Hun håber, at Zentropa-sagen viser sig at være et enkelttilfælde.

"Vi vil fra politisk side være opmærksomme på, om dette er et generelt problem i branchen. Det ville være frygteligt skadeligt for filmindustrien, hvis det går ud over støtten," siger hun.

Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen vil bede kulturministeren om at forlange en redegørelse fra Zentropa.

"Når man giver så store offentlige tilskud, må man naturligvis forvente, at de overholder landets lovgivning. Hvis det ikke er tilfældet, må filminstituttet vurdere, hvordan man skal agere," siger Mogens Jensen til TV2.

[email protected]

Kilde: