Trump kalder Hunter Bidens domme for afledningsmanøvre

I en skarp udtalelse kort efter Hunter Biden blev kendt skyldig i tre forbrydelser, afviste tidligere præsident Donald Trump retssagen som en simpel "afledningsmanøvre fra de virkelige forbrydelser begået af Bidens kriminelle familie."
Foto: Donald Trump / Shutterstock
Foto: Donald Trump / Shutterstock

180Graders Redaktion,

12/06/2024

Denne udtalelse, udgivet gennem Trumps kampagne og opnået af CNN, understreger de stigende politiske spændinger omkring Biden-familien.

Det skriver nyhedsmediet Laatste Nieuws.

Udtalelsen fordømte de juridiske procedurer og hævdede: "Denne retssag har ikke været andet end en afledningsmanøvre fra de virkelige forbrydelser begået af Bidens kriminelle familie, som har tjent titusindvis af millioner dollars fra Kina, Rusland og Ukraine. Joe Bidens regeringstid er ved at være slut den 5. november, og aldrig igen vil en Biden sælge adgang til regeringen for personlig profit." Oprindeligt indeholdt udtalelsen en bemærkning om god bedring og juridiske anliggender for Hunter Biden, som senere blev fjernet.

Hunter Biden, søn af præsident Joe Biden, stod over for en hurtig og intens retssag i Wilmington, Delaware. Anklagerne var relateret til hans besiddelse af et skydevåben, og juryen overvejede i to dage, før de afsagde en skyldig dom for at have løjet for en føderalt licenseret våbenhandler, falsificeret information om sit stofmisbrug på en våbenansøgningsformular og ulovligt beholdt våbenet i 11 dage.

Retssagen bragte mange af de hårde detaljer om Hunters fortid frem, herunder hans kampe med stofmisbrug, som blev forværret af hans bror Beau Bidens død i 2015. Denne periode af tumult blev beskrevet i Hunters erindringsbog fra 2021, hvor han åbenhjertigt diskuterede de udfordringer, han har stået over for det sidste årti.

Et væsentligt bevis var en række tekstbeskeder mellem Hunter og Hallie Biden, Beaus enke. Disse beskeder, sendt kort efter Hunter købte skydevåbenet i oktober 2018, illustrerede dybden af hans afhængighed og Hallies bekymringer for hans sikkerhed. En bemærkelsesværdig besked fra Hallie spurgte, hvor Hunter var, idet hun nævnte, at hun havde forsøgt at kontakte ham "500 gange" inden for 24 timer, hvortil Hunter svarede, at han "sov i en bil og røg crack."

Hallie bortskaffede til sidst våbenet ved at smide det i en skraldespand nær en købmandsbutik, en handling der tilføjede endnu en lag af kompleksitet til sagen. Forstyrrende billeder præsenteret under retssagen viste Hunter i en forværret tilstand, halvnøgen og rygende crack, hvilket understregede alvoren af hans afhængighed.

Vidneudsagn fra familiemedlemmer og tidligere partnere malede et komplekst billede af Hunter Biden. Hans datter Naomi talte positivt om sin far, mens hans tidligere kone, Kathleen Buhle, og ekskæreste, Zoe Kestan, gav kontrasterende synspunkter. Buhle fortalte, at hun opdagede Hunters stofmisbrug, da hun fandt en crackpibe i deres hjem, og Kestan beskrev sine oplevelser med Hunters stofmisbrug, hvor hun detaljerede, hvordan han røg crack og drak kraftigt under deres møder.

På trods af den personlige og offentlige tumult viste Hunter Bidens familie, inklusive førstedame Dr. Jill Biden, hans tante Valerie Owens Biden, hans onkel James Biden og hans datter Naomi, stålsat støtte under retssagen og sad i de forreste rækker af retssalen. Dog var førstedamen bemærkelsesværdigt fraværende på domsafsigelsens dag.

Præsident Joe Bidens reaktion på sin søns domfældelse var en blanding af personlig smerte og offentlig pligt. I en erklæring rapporteret af ABC News udtrykte han sin ubetingede kærlighed og støtte til Hunter: "Som jeg sagde i sidste uge, jeg er præsident, men jeg er også far. Jill og jeg elsker vores søn, og vi er så stolte af den mand, han er i dag. Så mange familier, der har haft kære, der har kæmpet med afhængighed, forstår følelsen af stolthed ved at se nogen, du elsker, komme ud på den anden side og være så stærk og modstandsdygtig."

Præsidenten understregede yderligere sin forpligtelse til at respektere den juridiske proces: "Som jeg også sagde i sidste uge, vil jeg acceptere udfaldet af denne sag og vil fortsætte med at respektere den juridiske proces, mens Hunter overvejer en appel. Jill og jeg vil altid være der for Hunter og resten af vores familie med vores kærlighed og støtte. Intet vil nogensinde ændre det."

De politiske konsekvenser af Hunter Bidens domfældelse er endnu uvist, især da præsident Biden forbereder sig på sin genvalgskampagne. Trumps iltre bemærkninger fremhæver den intense granskning og politisering omkring Biden-familien, hvilket antyder, at denne sag vil fortsætte med at påvirke det politiske landskab frem mod det næste præsidentvalg.