Andersson: Medierne hetzer ikke somaliske kvinder - tværtimod

Efter TV2's udsendelse om ikke-integrerede somaliske kvinder fra Vollsmose, har der bredt sig en holdning om at TV2 og andre medier fører hetz mod ...

180grader Admin,

02/03/2018

Efter TV2's udsendelse om ikke-integrerede somaliske kvinder fra Vollsmose, har der bredt sig en holdning om at TV2 og andre medier fører hetz mod indvandrere.

Men ifølge Mikkel Andersson forholder det sig nærmest omvendt. På sin blog på Berlingske Tidende skriver Andersson bl.a. om den somaliske kvindeforening Sahan at:

For Sahan er om noget eksemplet på, at danske medier står klar til at dække de positive historier, også om somaliske indvandrere.

I efteråret 2016 modtog Sahan Tine Bryld-prisen for deres arbejde med udsatte unge, hvilket næsten alle landsdækkende medier dækkede, i allerhøjeste grad med de positive briller på. Denne avis bragte eksempelvis artiklen “Mødre bekæmper radikalisering i Vollsmose” på 1000+ ord.

Også i udlandet havde man fået øje på historien om Sahan. Allerede inden foreningen fik Bryld-prisen, var historien om foreningen blevet fortalt af den amerikanske public service-station NPR i form af både radioindslag og en omfattende artikel med en korrespondents interview med en repræsentant fra Sahan.