Wilders-film offentliggjort - Socialdemokratisk ordfører: Den ligner nazipropaganda

Af Ole Birk OlesenDen hollandske politiker Geert Wilders offentliggjorde i går aftes sin omdiskuterede islamkritiske film "Fitna" på internettet

Slettet Bruger,

28/03/2008

Af Ole Birk Olesen

Den hollandske politiker Geert Wilders offentliggjorde i går aftes sin omdiskuterede islamkritiske film "Fitna" på internettet. Offentliggørelsen har været udsat mange gange, fordi Wilders ikke kunne finde en tv-kanal, som var villig til at lægge sendeflade til. Han har dog hele tiden fastholdt, at filmen, der - allerede inden nogen kendte til dens indhold - har afstedkommet trusler mod Wilders, Holland og landets soldater i Afghanistan, ville finde frem til et publikum. Om ikke på anden måde så via nettet, som det nu er sket.

Herhjemme var Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, den første politiker til at kommentere filmen, og det skete i en usædvanlig hård tone.

"Man skal tilbage til Hitlers modbydelige nazipropagandafilm 'Der ewige Jude' for at kunne beskrive Gert Wilders film 'Fitna'. Vi mangler bare rotterne som billeder på muslimer. I et sandt orgie af modbydelige mord- og voldsscener gør Wilders alle muslimer til terrorister og mordere og byder i den grad op til direkte voldelig konfrontation," siger Mogens Jensen og fortsætter:

"Billeder, klip og korancitater er nøje udvalgt med ét eneste propagandistisk og totalitært formål: at fremstille islam og muslimer som fjender, nøjagtig som det lykkedes med jøderne for Hitler, Goebbels og instruktør Fritz Hippler i 'Der ewige Jude'."

Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose, mener omvendt ikke, at Geert Wilders film er særligt kontroversiel. Han citerer på sin engelsksprogede blog den verdensberømte danske forfatterinde Karen Blixen for, ligesom Wilders, at sammenligne islam med nazisme, og han spørger:

"Er det kontroversielt? Det, der virkelig er kontroversielt, er, at Wilders som et valgt parlamentsmedlem trues, fordi han er kritisk overfor en religiøs ideologi."

Geert Wilders film "Fitna" kan ses her i sin engelske version på video.google.com

[email protected]

Kilde: