Villy vildleder om klassekvotienter

Slettet Bruger,

08/11/2007

Det står galt til i den danske folkeskole, lader Villy Søvndal os forstå. "Undervisningen af vores børn lider under propfyldte klasser," siger SF-lederen i en valgfilm på partiets hjemmeside. Men det er noget af en overdrivelse, skriver Politiken.

I 2006 var der ifølge Undervisningsministeriet i gennemsnit 20,1 elever per klasse, hvilket de færreste ville opfatte som "propfyldt". Nogle skoler har selvfølgelig større klassekvotienter end gennemsnittet. På Øster Farimagsgade Skole sidder der 28 elever i hver klasse. Alligevel forsøger forældrene ihærdigt at få deres børn ind i de ifølge Villy Søvndal overfyldte lokaler, fortæller inspektør Axel Bech.

"Vi er den skole, der har landets største klassekvotient. Vi ligger på 28. Det er vanvittigt. Men jeg må sige, at du er kommet til det helt rigtige sted. Vi er meget populære. Jeg har haft en venteliste på 200 børn, men nu har vi optagelsesstop. Det hidser folk voldsomt op, for vi har jo frit skolevalg. Nu har jeg eksempler på forældre, der sidder og følger med på hjemmesiden. Når de ser en klasse med 27 elever, riger de og kræver, at deres barn får den 28. og sidste plads," siger inspektøren til Politiken.

Top-ti skole
Forældrenes entusiasme er forståelig. Øster Farimagsgade Skole ligger nemlig i den københavnske top ti i PISA-undersøgelserne.

Villy Søvndal fastholder dog, at de danske klasseværelser er propfyldte, og lover folkeskolelærerne at ansætte flere af deres kollegaer.

"Vi taber mange elever allerede i de små klasser, fordi læreren ikke kan nå at tage sig af alle. Udskilningen bliver grundlagt dér. Det vil vi gøre op med," siger Villy Søvndal til Politiken.

Kilde: