Vildfaren vinge røg af Vestas-mølle

En vinge fra en Vestas-vindmølle blev bogstaveligt borte med blæsten på Gotland i Sverige

Slettet Bruger,

29/01/2008

En vinge fra en Vestas-vindmølle blev bogstaveligt borte med blæsten på Gotland i Sverige. Vingen, der er 25 meter lang og vejer flere ton, rev sig løs og fløj 40 meter væk, beretter den svenske avis Gotlandstidningar ifølge politiken.dk.

Klokken var omkring otte om morgenen, da beboerne i byen Näs hørte en underlig lyd. Først senere stod det klart, hvad der var hændt.

"Jeg så, at der manglede en vinge på en vindmølle. Jeg troede først, at den var taget ned. Men så kom vi hen og så, hvad der var sket," siger Hardy Petterson, som bor mindre en kilometer fra den nedstyrtede vinge, til Gotlandstidningar.

Naboer frygter flere uheld
Vingen lavede et meterdybt krater i jorden, og uheldet har skabt bekymring blandt naboerne.

"Det er for galt, at det kan ske. Der er jo 300 vinger i området, og folk færdes overalt," siger Hardy Pettersson.

Senest vakte det stort postyr, da en 61 meter høj vindmølle af typen V47 knækkede i Skotland i november, formentlig på grund af kraftigt blæsevejr.

Kender ikke årsagen
Den svenske afdeling af Vestas har aldrig hørt om en lignende hændelse i Sverige.

"Der er en gruppe af teknikere på vej fra Danmark for at starte en undersøgelse. Inden de har nået nogle resultater, er det svært for mig at kommentere på det, som er sket. Men jeg kan sige, at jeg aldrig har hørt om noget lignende i Sverige," siger Hans Ljungström fra Vestasvind Svenska AB til Gotlandstidningar.

[email protected]

Kilde: