Vestager i radikal unåde

Slettet Bruger,

15/11/2007

Den radikale folketingsgruppe, der i sidste periode var nærmest naturstridigt stor, kan nu igen tælles på to hænder med én finger frigjort til andre formål. 17 mandater blev vekslet til 9, og det skyldes blandt andet, at den radikale politik og strategi blev sat ind på en lukket konto hos Socialdemokraterne. Det mener en lang række radikale, der i dagens Berlingske Tidende langer ud efter den få måneder gamle ledelse med Margrethe Vestager i spidsen. Da hun kort før valget udelukkede at pege på andre end Helle Thorning-Schmidt, gjorde hun det svært for partiet.

"Jeg synes, det var en fejl, og med al respekt for vores ledelse og deres behov for at navigere i valgkampen, så var det i modstrid med den beslutning, vi havde truffet i gruppen. Al den snak om nyrealisering af dansk politik og opbrud, synes jeg klinger lidt hult," siger partiet tidligere MF'er, nu 2. suppleant til Folketinget, Charlotte Fischer, til Berlingske Tidende.

Hun har siddet i den sidste periode sammen med Poul Erik Christensen, og hun skal også forlade tinget sammen med ham. Skatteordfører Christensen sluttede sig nemlig til den lille udvalgte skare af radikale kandidater, der ikke har kunnet blive valgt i partiets hjerte, Skivekredsen. Og Christensen bakker op om kritikken.

"Vi var nok for gode venner med Socialdemokraterne til, at man kunne se forskellen. Vi var enige om strategien fra starten, men jeg tror, man skulle have holdt fast i, at vi var åbne over for en midterregering," siger Christensen.

Vestager afviser
Og det er ikke bare dårlige tabere, der kritiserer partitoppen. Johannes Poulsen, der fik genvalg, mener også at man bevægede sig for langt fra sit oprindelige udgangspunkt, nemlig at regeringen skulle være uafhængig af Dansk Folkeparti. Margrethe Vestager køber dog ikke kritikken fra partifællerne.

"Valget ligger stadig for tæt på, til at jeg kan vurdere, hvad det er, der har skabt disse vælgervandringer. Men vi stod jo i flere målinger til 11-12 mandater helt frem til dagen før valget, og det gør det jo lidt svært at sige, at det skullle være en melding, der kom en uge før, der skulle være baggrunden for det resultat, vi opnåede," siger den radikale leder til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: