Venstres Ungdom vil besætte autonomes nye hus i dag

Af Ole Birk OlesenVenstres Ungdom i København tager nu helt nye midler i brug i kampen mod, at de autonome skal få udleveret nøglerne til et nyt så...

Slettet Bruger,

20/05/2008

Af Ole Birk Olesen

Venstres Ungdom i København tager nu helt nye midler i brug i kampen mod, at de autonome skal få udleveret nøglerne til et nyt såkaldt "ungdomshus". For at forhindre overdragelsen af Kulturhuset på Dortheavej 61 i Københavns nordvestkvarter til de autonome, vil de unge liberale selv besætte huset.

Besættelsen vil finde sted i dag klokken 17.00, fortæller VU'erne i en pressemeddelelse, som er sendt ud af "Unge Liberale Med Hang Til Huse".

"Vi har ikke tænkt os at smadre en bydel, fylde fængslerne med vores tilhængere eller få de københavnske borgere til at føle sig utrygge. Vi tager det, vi åbenbart har ret til, som en minoritet i det københavnske rum - et hus. Ikke et hvilket som helst hus, nej, vi har tilladt os at håndplukke præcis hvilket hus, vi gerne vil have, og valget er faldet på Dortheavej 61. Vi lover at passe godt på lokalerne, og vi vil ikke male graffiti på de omkringliggende gader og stræder. Vi vil endda lade de blomstrende byløfts-projekter, som finder sted herude, fortsætte. For vi i Unge Liberale Med Hang Til Huse vil det bedste for befolkningen i København," skriver VU'erne i pressemeddelelsen.

Begrundelsen for besættelsesaktionen angives at være vrede over, at de autonome kan få, hvad de peger på ved at smadre byen og true med at gøre det igen.

"Det enevældige styre på Rådhuset, ledt an af Dronningen Ritt Bjerregaard, er bukket under for trusler og tomme løfter fra de unge og har besluttet sandsynligvis pr. d 11. juni at give dem Kulturhuset på Dortheavej 61, som erstatning for Jagtvej 69. Unge Liberale Med Hang Til Huse (U.L.M.H.T.H) vil ikke finde sig i dette totalitære styre, der tilsidesætter demokratiet og de grundlovssikrede rettigheder, vi som borgere, i et tilsyneladende ikke eksisterende, demokrati har krav på," skriver de.

Aktionen vil blive promoveret på www.ungeliberalemedhangtilhuse.dk, som ifølge talsmand Martin Lünell, der er næstformand for VU i København, vil være tilgængelig senest klokken 11.30 i dag.

[email protected]

Kilde: