Venstreorienterede medier lukker på stribe

Slettet Bruger,

09/12/2007

2007 bliver ikke et år, man mindes glæde som venstreorienteret læser. Flere medier har måtte opgive kampen for overlevelse, senest Nørrebroavisen PåGaden, der netop har sendt sit uigenkaldeligt sidste nummer på gaden. Det skriver politiken.dk. Avisen, der blev "født i asken efter voldsomme gadekampe på Nørrebro den 18.maj 1993", giver nu op som følge af svigtende annonceindtægter.

"I sidste ende måtte idealismen altså - som det så ofte før er set - bøje sig for markedskræfterne. PåGadens medarbejdere, bestyrelse og udgivere må opgive hjertebarnet. Stolte over trods alt at have strittet imod så længe. Men ulykkelige over at efterlade vores læsere med et uundgåeligt tomrum. Gid nogen hurtigt må samle stafetten op," skriver redaktionen på sin hjemmeside, der sandsynligvis også lukkes ned i år.

Tidligere i år måtte venstrefløjsmagasinet Salt dreje nøglen om efter 15 år. Heller ikke her kunne man skabe den nødvendige økonomi i bladprojektet. Og næste bladlukning hos den venstreorienterede del af Danmark, kan meget vel være Dagbladet Arbejderen. Ifølge hjemmesiden modkraft.dk er Arbejderen "i vanskeligheder". Medmindre den kan bevise, at den når ud til 0,1 procent af samtlige husstande i 6 af landets 11 bladkredse, så får den ikke adgang til den statslige portostøtte, og så må Dagbladet Arbejderen lukke.

Modkraft selv derimod kan berette om fremgang. Siden sidste efterår har man tredoblet sit besøgstal, men det giver dog også venstreorienterede panderynker.

"Bagsiden af det stigende besøgstal er økonomien. Modkraft.dk er desværre også offer for markedskræfternes udemokratiske logik: Et stigende antal besøgende koster flere penge," siger Martin Lindblom, der står bag modkraft.dk, til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: