Venstreorienterede bloggere vil have fagforening

Slettet Bruger,

07/08/2007

Vil internettet en dag opleve en blogger-strejke? Bloggere er folk, der på deres hjemmesider skriver om daglige begivenheder, og er blevet betegnet som fremtidens undergrundsmedier. Mange blogs har en klar politisk holdning, og nu vil de venstreorienterede af slagsen have sig en fagforening. På konferencen YearlyKos, hvor de mest indflydelsesrige bloggere på venstrefløjen mødes, udtrykte flere ønsker om at komme i fagforening.

Under en paneldiskussion under overskriften "En fagforening for bloggere: Det er på tide at organisere os", talte Kirsten Burgard, der til dagligt blogger under navnet "Bendy Girl" (Bøjelig Pige), om nødvendigheden af en blogger-fagforening.

Intensiv blogging
"Det at blogge er meget intensivt, fysisk såvel som mentalt. Man er hele tiden på udkig efter nyheder. Man prøver konstant at finde ting, som man mener vil interessere ens læsere. Man sidder foran computeren, mens ens bagdel bliver bredere og ens arm, nakke og skulder bliver nedslidte, fordi man hele tiden bruger en mus," sagde hun ifølge nyhedstjenesten AP.

For de fleste er det at blogge udelukkende en hobby, men nogle har så mange læsere, at de tjener gode penge på at sælge banner-annoncer på deres hjemmesider.

Blandt kravene fra de snarligt solidariske bloggere var højere annonce-indtægter, sygeforsikringer og pressekort, så bloggerne lettere kan dække de daglige nyheder.

"I er jo selvstændige erhvervsdrivende"
På højrefløjen ryster bloggerne på hovedet over fagforeningsdrømmene. Radley Balko, der blogger på den libertarianske side reason.com, påpeger, at siden bloggere er selvstændige erhvervsdrivende, står det ikke klart, hvilken arbejdsgiver der skal betale for sygeforsikringen. Og bloggerne forhandler selv priserne for deres annoncer, så hvad brug har de for en fagforening, undrer han sig.

"Særligt kravet (om at få pressekort) er besynderligt. Hvis jeg kun lukker traditionelle medier ind til min pressekonference, hvad vil de venstreorienterede bloggere så gøre ved det? Boykotte en begivenhed, som de alligevel ikke kan komme ind til," spørger Radley Balko, der også blogger på TheAgitator.com.

[email protected]

Kilde: