Venstreekstremisters vold og hærgen koster skatteyderne over 72 millioner

Slettet Bruger,

26/06/2007

Det bliver ikke en gratis omgang for lønarbejdere og andre skatteydere at betale for det venstreekstremistiske voldsorgie i forbindelse med nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69. Alene omkostningerne inden for justitsministeriets område løber op på cirka 72 mio. kr.

Ministeriet har besluttet at give politiet en ekstra bevilling på 50 mio. kr. Politibetjentenes overarbejde i forbindelse med urolighederne har kostet 40 mio. kr., mens ekstraordinære driftsudgifter som indkvartering og forplejning af betjente fra hele landet løber op i 20 mio. Derudover løber regningen til indkøb af nyt grej, blandt andet beskyttelsesudstyr op på 10 mio. kr.

Kriminalforsorgen og domstolene fik en ekstraudgift på to mio. kr. Det er nemlig ikke gratis at lave 800 anholdelser og 200 varetægtsfængslinger.

De fysiske skader som følge af Ungdomshus-sympatisørernes hærværk på Nørrebro og Christianshavn skal det arbejdende folk også betale for. Københavns Kommune har brugt mindst 2,6 mio. kr., der dækker alt fra brandslukning til genopretning af de veje og cykelstier, som "de unge uden tilhørssted" raserede i deres kamp for et passende koncerthus.

hsh

Kilde: