Venstreekstremister hærger København - igen

Slettet Bruger,

29/04/2007

En ellers fredelig sympatidemonstration for de voldsmænd, der blev fængslet i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset, endte lørdag aften i et hærværksorgie på Nørrebro. Demonstranterne var kun omkring et halvt hundrede stykker, da de mødte op foran Vestre Fængsel for at lave en fredelig såkaldt "larme-demonstration" for at udtrykke utilfredshed med fængslingen af deres kammerater.

Men efterhånden som demonstrationen bevægede sig til Frederiksberg Rådhus var 300-400 samlet, og her begyndte chikanen mod politiet. Patruljevogne og en brandbil blev overhældt af maling. Derefter rykkede optoget til Nørrebro, hvor det endte i et sandt hærværksorgie. De venstreekstremistiske hærværksmænd i gruppen kastede sig uden diskrimination over, hvad der nu var. Læskure, bænke og borde blev hærget, og containere sat i brand.

"Det virker planlagt. En 40-50 stykker var iklædt det sorte autonome tøj og var maskerede. Når de sådan er ens klædt på, så ved vi, at der er lagt i kakkelovnen, for så kan vi ikke udpege, hvem der gør hvad, og så er det svært at bevise noget," siger den centrale vagtleder Preben Jensen fra Københavns Politi til Politiken.dk.

Politiet anholdt 15 i løbet af uronatten for "mindre forseelser". Betegnelsen dækker over hærværk og forsøg på ildspåsættelse. Alle anholdte blev dog løsladt inden kl. 7 i morges.

Kilde: