Venstre vil rive boligblokke ned i Gellerup

Der skal rives boligblokke ned i ghettoområdet Gellerup i Århus for at gøre det til et attraktivt sted at bo for andre end indvandrere, mener byens...

Slettet Bruger,

03/02/2009

Der skal rives boligblokke ned i ghettoområdet Gellerup i Århus for at gøre det til et attraktivt sted at bo for andre end indvandrere, mener byens Venstre-folk ifølge JP Århus.

Venstre vil rive seks af områdets betonboligblokke ned og ændre på mange boligers status, så antallet af almene boliger reduceres fra 2.400 til 1.750.

"Det skal ses som en redningsplan for Gellerup og Toveshøj for at bryde den negative spiral. Resultaterne kommer kun, hvis vi er villige til at gå ambitiøst til værks," siger Venstre-rådmand og borgmesterkandidat Gert Bjerregaard til JP Århus.

Nedrivningen af de seks blokke fjerner 300 almene boliger. Oven i det skal 350 boliger laves om til til butikker, kommunale arbejdspladser og kollegieboliger.

Når beboersammensætningen er forbedret med flere ressourcestærke tilflyttere, ønsker Venstre at godkende nybyggeri af op mod 800 nye boliger såsom penthouselejligheder på toppen af de resterende boligblokke, og desuden skal 800 lejligheder sælges som ejerlejligheder.

[email protected]

Kilde: