Venstre vil ikke tage imod lykønskning fra 180

Slettet Bruger,

11/09/2007

Af Ole Birk Olesen

Ifølge S-formand Helle Thorning-Schmidt vil Socialdemokraterne nu ikke længere forbruge flere penge i det offentlige end regeringen. Det er altså nu lykkedes for regeringen at bruge så mange penge, at de har slået Socialdemokraterne i det forbrugskapløb, som ifølge regeringslederne Anders Fogh Rasmussen og Claus Hjort Frederiksen afgør det næste folketingsvalg.

Det kalder naturligvis på en lykønskning!

Peter Christensen, tillykke med at det er lykkedes for jer, at bruge så mange penge i den offentlige sektor, at I nu ikke længere kan overbydes af Socialdemokraterne!
"Den opfattelse har jeg nu ikke med de meldinger, som Socialdemokraterne er kommet med. De slår jo fast, at de 9,5 mia. kr., som vi bruger til at sænke skatten på arbejde, er penge, som de også vil bruge på offentlige udgifter. Så alene der er meldingen jo, at de vil bruge flere penge, end vi vil - oven i købet ved at bryde skattestoppet," siger Peter Christensen, der er finansordfører for Venstre.

Helle Thorning-Schmidt siger til Jyllands-Posten: 'Vi vil ligge nogenlunde på niveau med regeringen i offentligt forbrug næste år, men det vil være for ekspansivt at pumpe fire mia. kr. ud i skattelettelser til privat forbrug.' De vil altså forbruge lige så mange penge i den offentlige sektor som jer, men de vil ikke give skattelettelser.
"Vi har altså lige haft en førstebehandling af finansloven i torsdags, hvor meldingen fra deres finansordfører var stik modsat, nemlig at de vil tage pengene fra skattelettelser og bruge på offentlige udgifter. De kritiserede oven i købet regeringen for ikke at ville gøre det samme."

Plejer at handle om højere skatter
Men nu har Helle Thorning-Schmidt siden kritiseret jer for at føre en for ekspansiv finanspolitik, og så må vi vel formode, at de ikke vil gøre det samme?
"Det ved jeg ikke. Man har jo lov til at skele lidt til historien, og når Socialdemokraterne snakker om at have en strammere finanspolitik, så er det jo ikke færre offentlige udgifter, men højere skatter det plejer at handle om."

Nej, sådan har det ikke været hidtil, men det er jo derfor jeg siger så hjerteligt tillykke til jer. Det er nu lykkedes for jer at nå op på samme høje niveau som Socialdemokraterne!
"Jeg tror ikke, at der er meget nyt under solen. Jeg tror, at Helle Thorning-Schmidts melding er, at man vil føre en stram finanspolitik, og at man vil sikre det ved at øge skatterne."

Indtil det modsatte er bevist - bliver vi nok nødt til at tage udgangspunkt i det, som Helle Thorning-Schmidt faktisk har sagt, nemlig at de ikke vil øge det offentlige forbrug mere end jer.
"Jeg har altså kun hørt den samme melding gentaget som et automatsvar: At de vil have offentlige udgifter frem for skattelettelser, så jeg går ud fra, at de penge, vi vil bruge til at sænke skatten, vil de bruge til mere offentligt forbrug."

Vil ikke have lykønskningen
Så den lykønskning, som jeg gerne ville overbringe dig, den vil du helst ikke modtage? Du håber, at den ikke har hold i virkeligheden?
"Nej, jeg kommer bare med en nøgtern konstatering af, at hvad der blev sagt under finanslovsdebatten. Jeg er nødt til at tage for gode varer, hvad de ordførende socialdemokrater sagde i salen i torsdags," siger Peter Christensen.

[email protected]

Kilde: