Venstre vil have skatten ned i København

Slettet Bruger,

09/07/2007

Der er økonomisk fremgang i Københavns kommune. Og det skal borgerne kunne mærke, mener Venstre. De foreslår nu en skattelettelse på 0.2 procentpoint hvert af de næste fem år. Det vil betyde en skattelettelse på 4.615 kroner om året for en borger med en indtægt på en halv million, når lettelsen er fuldt gennemført i 2012. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

"Det går fantastisk godt i København, og en af de ting vi skal brugen den økonomiske styrke til, er at gøre det billigere at bo i byen. Vi ser i undersøgelse på undersøgelse, at København er en dyr by at bo i, og et af de steder, hvor man fra kommunal side kan skrue ned, er på skatten, og det vil vi gerne gøre," udtaler Venstre københavnske frontfigur, kultur- og fritidsborgmester Martin Geertsen.

Han kalder det socialdemokratiske styre for uambitiøst og mener, der bør gøres mere for københavnske skoler, ældre og for at tiltrække internationale begivenheder til hovedstaden.

Og så skal der altså gøre noget ved skatten, hvor København, ifølge Venstres beregninger, hvert år skal finde 146,6 millioner i budgettet. Det svarer til 0.63 procent eller en ethundredeognioghalvtredsindstyvendedel. Partiet vil skaffe penge til skattelettelser ved at tage af kommunens økonomiske råderum, spare på administrationsudgifter og sælge en række kommunale ejendomme.

mol


Kilde: