Venstre siger nej til Thomas Koppels Allé

Slettet Bruger,

04/08/2007

I en pressemeddelelse fra Venstre på Københavns Rådhus afvises det blankt, at en gade skal opkaldes efter Thomas Koppel, da han bl.a. har støttet angreb på danske soldater i Irak.

"Venstre kan på ingen måde støtte et forslag om at opkalde en vej efter den afdøde komponist Thomas Koppel - uanset hans musikalske værker måtte være betydelige. Det hænger ganske enkelt ikke sammen med den vision, vi i Venstre har om en rummelig og imødekommende hovedstad, hvis en vej skulle opkaldes efter én, som for ganske nylig udtalte klar støtte til terroristernes angreb i Irak, der har kostet flere danske soldater livet, og som dernæst har sammenlignet den danske presse med Göbbels propagandaministerium," siger Lars Dueholm, medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune for Venstre.

"På det albanske diktaturs side"
Pressemeddelelsen citerer også Thomas Koppel for at sige, at alt tyder på, at der i Danmark, Europa og Washington er en holocaust mod muslimer på vej, mens den i mellemøsten for længst er begyndt. Desuden lægges der vægt på, "at Thomas Koppel gennem de seneste 40 år har været et særdeles aktivt medlem på den alleryderste venstrefløj i dansk politik og bl.a. under den kolde krig stillede sig aktivt på eksempelvis Maoisternes og det albanske diktaturs side".

"Når Thomas Koppel så ganske få måneder før sin død har sammenlignet regeringens - og dermed også kommunens - integrationspolitik med nazisternes gaskamre, må målet være mere end fuldt," udtaler Lars Dueholm, der på den baggrund "med alle midler" vil søge at forhindre vejen i at skifte navn.

LBO

Kilde: