Venstre flanke forlader Ny Alliance

Gitte Seeberg var ikke den eneste i Ny Alliance, der var utilpas med den borgerlige profil

Slettet Bruger,

30/01/2008

Gitte Seeberg var ikke den eneste i Ny Alliance, der var utilpas med den borgerlige profil. Flere tillidsfolk har valgt at forlade partiet, blandt andet lokalformænd fra Slagelse og Nordfyn. Også storkredsformand i København, Mogens Pedersen, mener, at nok er nok, kan Jyllands-Posten berette.

"Vi har haft for mange politiske selvmål, og på asylområdet har partiet solgt ud, fordi vi var bange for et valg," siger Mogens Pedersen til Jyllands-Posten.

Blandt de tiloversblevne tillidsformand er der dog opbakning til partiets linje.

"Nogle vil blive søsyge"
"Ny Alliance befinder sig i en turbulent tid, og nogle vil blive søsyge, men jeg har en tro på, at der er brug for et borgerligt parti, der tør føre liberal politik," siger formand for Nordsjællands Storkreds, Lars Gotlieb Nielsen.

Der er også opbakning fra storkredsformændene i Nordjylland, Vestjylland, Fyn, Sjælland og Nordsjælland, selv om flere beklager Gitte Seebergs afsked med det parti, hun selv var med til at starte.

"Det er i orden, at vi har meldt klart ud som et borgerligt parti. Det var også en nødvendighed for at få indflydelse," siger formand for Sydsjællands Storkreds, Kim Kristensen, til Politiken.

[email protected]

Kilde: