Venstre er nu med på at bryde spillemonopolet

Staten skal ikke have eneret på at udbyde spil til danskerne

Slettet Bruger,

14/06/2008

Staten skal ikke have eneret på at udbyde spil til danskerne. Det mener et gryende flertal i Folketinget, der med Venstre i spidsen vil afskaffe spillemonopolet. Det skriver Berlingske Tidende.

"Vi foreslår en liberalisering af spillemarkedet, så det fremover skal være muligt at udbyde poker, sportsspil og casino," siger Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen til Berlingske Tidende.

Samtidig skal der indføres en licensordning, så danske spillere får lov at betale for foreningsarbejde og forebyggelse samt behandling af ludomani, sådan som Danske Spil gør i dag.

EU-kritik
Forslaget bliver positivt modtaget hos både de Konservative, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

Regeringen har i flere år afvist et opgør med spillemonopolet. Men forleden indledte EU-domstolen en sag mod den danske stat. Anklagen lyder på, at det danske spillemonopol er i strid med reglerne for det indre marked. Og nu har Venstre så besluttet sig for at komme EU-sagen i forkøbet.

Lotto-monopolet bevares
I forlængelse af en liberalisering af spillemarkedet herhjemme vil Venstre samtidig undersøge muligheden for at sælge Danske Spil.

"Vi skal altid se med åbne øjne på, hvad vi kan sælge af statslige aktiver. Det interessante er, hvad vi får ind af afgifter - ikke om vi nødvendigvis ejer det," siger Torsten Schack Pedersen til Berlingske Tidende.

Lotto, hvorfra Danske Spil får en stor del af sin omsætning fra, vil dog blive fastholdt som monopol.

[email protected]

Kilde: