Venstre: Ok at nægte outrerede typer kontanthjælp

Slettet Bruger,

05/05/2007

Af Helene Schou Haabegaard

Først var det de burkaklædte, som ikke skulle regne med at få kontanthjælp, men nu kommer der mange flere grupper på listen. Hvis det står til Venstre, så må kommunerne også meget gerne tage kontanthjælpen fra folk med ekstreme piercinger, outreret sminke, et uhygiejnisk ydre, eller hvis de på anden måde signalerer manglende vilje til at tilpasse sig de gældende normer på arbejdsmarkedet.

"Kommunerne må selv lokalt tage stilling til, om de vil nægte burkaklædte kvinder kontanthjælp. Man skal jo stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og hvis en kommune vurderer, at det gør man ikke, så er det jo reelt nok," siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg, til 180Grader.dk

Er det så også ok at nægte kontanthjælp til andre mennesker, der går outreret klædt - som f.eks. har ekstreme piercinger, indopererede horn i panden, sort, uhyggelig sminke i ansigtet, rastafarifletninger eller ikke vil vaske sig?

"Ja. Hvis man er for outreret, så mener jeg, det må være i samme kategori. Hvis man klæder sig - og det kan man gøre på forskellig vis - så man ikke reelt er til rådighed for arbejdsmarkedet. Det skal man jo være. Der er jo grænser for, hvad man kan tillade sig."

SFs arbejdsmarkedsordfører, Ole Sohn, er uenig med Venstre.

"Vi skal ikke have beklædningspoliti," lyder det fra Ole Sohn.

Kilde: