Veganere dømt for babydrab

Slettet Bruger,

11/05/2007

Da Crown Shakur døde, kun seks uger gammel, havde han levet af sojamælk og æblejuice hele sit korte liv. Hans forældre var veganere og ville ikke have, at deres søn skulle spise mad, der kom fra dyr. En amerikansk domstol har netop iømt forældrene livsvarigt fængsel, efter en jury kendte forældrene skyldige i forsætligt manddrab af særlig grov karakter og børnemishandling.

Parret, Jade Sanders og Lamont Thomas, har sagt, at de bare gjorde deres bedste ud fra en vegansk livsstil, og at de ikke vidste, at sønnen var i fare førend ganske kort tid inden han døde. Men den forklaring købte anklageren ikke.

"Ligegyldigt hvor mange gange, de så siger, 'vi er veganere, vi er vegetarer', så er det ikke det, det drejer sig om i denne sag. Barnet døde, fordi han ikke fik mad. Punktum", sagde anklager Chuck Boring ifølge AP.

"Vi vidste ikke, at uagtsomt manddrab var en forbrydelse"
Parret bønfaldt dommeren om at idømme dem en mild straf.

"Det har været lige som at tage en stok med til en pistolduel. Vi havde ingen anelse om, at uagtsomt manddrab var en forbrydelse. Vi har igennem tre år fået at vide, at det var en mindre lovovertrædelse", sagde Jade Sanders ifølge AP.

"Det kræver penge at bevise, at det ikke var en forbrydelse. Og vi har ingen penge," tilføjede hun.

Hun bad også dommeren se bort fra sin "opfattelse" af parret og fortsatte:

"Jeg elskede min søn - og jeg sultede ham ikke."

Kilde: