Værsgo mor: 40 gigabits i sekundet

Slettet Bruger,

12/07/2007

Peter Löhtberg betegnes som internettets far i Sverige, som grundlægger af den første internetudbyder, Swipnet. Nu skal hans moder i Karlstad åbenbart også med på noderne, for han har foræret hende intet mindre end verdens hurtigste private internetopkobling, skriver Ingeniøren.

I et samarbejde med blandt andet det lokale el-selskab er mama Löthberg blevet forsynet med en forbindelse på 40 Gbit/s eller 5.000 gange hurtigere end de 8 Mbit/s, der stadig er maksimum hos flere danske internetudbydere.

Den rekordhøje hastighed, der giver mulighed for at downloade en film på to sekunder eller se 1.500 HDTV-kanaler samtidig, er mulig ved brug af optiske fibre.

"Jeg vil vise, at der findes andre veje at gå end de gammeldags metoder som kobber og radio, der savner fiberens ubegrænsede muligheder," siger Peter Löthberg.

Aldrig ejet en computer
Peter Löthberg bor i dag i Silicon Valley, hvor han driver sit eget firma, der blandt andet arbejder for Cisco, firmaet bag den megarouter, der har været nødvendig for at udnytte forbindelsens kapacitet. Men det nu nok tvivlsomt om hastigheden kommer til sin ret, når hans moder går på nettet.

"Jeg har ikke engang haft en computer før, og så kommer han med det her," siger hun til en svensk lokalavis.

"Man ved aldrig, hvad han finder på."

[email protected]

Kilde: