Vælgerne: Skat er vigtigste emne i valgkampen

Slettet Bruger,

08/11/2007

Af IKKEMIG 2

Skattepolitik står højest på listen, når vælgerne i disse dage overvejer, hvor krydset skal sættes. Det er de Konservatives skatteordfører, Lars Barfoed, svært tilfreds med.

"Når man taler med mennesker til vælgermøder her under valgkampen, står det klart, at det er et tema, som folk er optaget af. Så det overrasker mig slet ikke," siger Lars Barfoed til 180Grader.dk og understreget partiets forhåbninger om et maksimalt skattetryk på 50 pct.

Megafon har for TV 2 spurgt vælgerne, hvad de finder vigtigst i den nuværende valgkamp, og øverst på listen står skat, tæt fulgt af ældrepleje og sundhedspolitik. Særligt mændene går op i, hvor stort et indhug staten gør i lønningsposen, men kvinder i højere grad tænker på bløde emner som ældrepleje og miljø.

"Meget fint"
Også hos Ny Alliance, der har skabt opmærksomhed med sit forslag om en flad skat på 40 pct., ser man positivt på vælgernes skatteinteresse.

"En lavere skat er en forudsætning for at skabe velstand og få råd til mere velfærd, ligesom vi skal have flere hænder i arbejde. Så jeg synes det er meget fint, at vælgerne har forstået, at der er behov for en skattereform, hvis vi vil have gennemført det," siger skatteordfører Leif Mikkelsen til 180Grader.dk.

[email protected]

Kilde: