VU laver happening mod teaterstykke

Slettet Bruger,

22/09/2007

En teaterinstruktør, der ikke kan kende forskel på liberalisme og fascisme, skal ikke sætte teaterstykker op for skatteydernes penge. Det mener Venstres Ungdom i Århus, der vil arrangere en happening ved premieren for "Hvordan vi slipper af med de andre", skriver jp.dk.

I stykket, der har premiere i aften på Aarhus Teater, bliver arbejdsløse henrettet, så de rige kan slippe billigere i skat. Og dette er den yderste konsekvens af liberalismen, hævder instruktør og teaterchef Madeleine Røn Juul i et undervisningshæfte om stykket:

"For mig at se så er det et tankeeksperiment, hvor man forsøger at føre liberalismen ud i sin yderste konsekvens. Hvis man gør det, kunne det godt se sådan ud," siger hun i hæftet.

"Socialistisk propaganda"
"Det er en fuldstændig forkert opfattelse af liberalismen. Det er netop liberalismen, der beskytter det enkelte menneskes frihed. Lige meget om den enkelte er produktiv eller ej, har han som alle andre rettigheder, der ikke må krænkes for kollektivets eller statens skyld," siger Martin Pedersen, formand for VU-Århus.

Karen Smed, formand for politisk udvalg i VU-Århus, er enig.

"Det er vores skattekroner, der finansierer dette projekt, så derfor må vi som minimum forlange, at det vedbliver med at være politisk satire og ikke, som Madeleine Røn Juuls udtalelse er, talerør for socialistisk propaganda."

Teaterchef afviser kritik
Teaterchef Madeleine Røn Juul fastholder, at der ikke er tale om propaganda, kun politisk satire.

"Hvis VU tolker, at jeg udspreder socialistisk og venstreorienteret propaganda, så vil jeg gerne have en tredje part til at læse det interview (i studiehæftet, red.), jeg kan ikke selv få øje på det. Jeg udtrykker nogle personlige holdninger om ensretning, om det at være politisk korrekt. En af teatrets roller er at skabe debat, og stykket er i bund og grund et debatindlæg. Jeg vil gerne invitere VU'ere ind at se det og så tage en snak med dem bagefter," siger hun.

VU-Århus holder en kort happening en halv time før premieren i aften med uddeling af materiale foran teatret, der til lejligheden er udsmykket med Dannebrogs-flag, der med sorte kors vækker minder om nazisme - også kendt som nationalsocialisme.

[email protected]

Kilde: