VU-aktion har været god reklame for omdiskuteret teaterstykke

Slettet Bruger,

25/09/2007

Anklager om "socialistisk propaganda" har nu sikret Aarhus Teater hvad enhver kapitalist drømmer om: En højere omsætning. Det er den paradoksale konsekvens af den aktion, som Venstre Ungdom i Århus har foretaget mod stykket "Sådan slipper vi af med de andre".

"Der er da ingen tvivl om, at det har hjulpet os, at Venstre Ungdom har stået heropppe og uddelt løbesedler. Det har virkelig taget fart," siger salgs-og kommunikationschef Mikkel Braae-Andersen til Berlingske Tidende.

Ifølge teatret er omkring 25 pct. af forestillingens billetter blevet solgt i løbet af de tre dage, hvor VU har protesteret mod stykket. Venstreløvernes utilfredshed skyldes, at stykket, hvori bistandsklienter bliver henrettet, af instruktør og teaterchef Madeleine Røn Juul er blevet kaldt "liberalismen i sin yderste konsekvens."

"Ikke liberalisme"
"Nej, det handler ikke om liberalisme. Tværtimod er det en utrolig kritik af en velfærdsstat på EPO," forklarer den lokale VU-formand Martin Pedersen, som har forlangt støtten til stykket fjernet.

Parterne drøfter deres uenighed ved et kommende møde.

[email protected]

Kilde: