VKO på 92 - Fogh mere populær end nogenside

Slettet Bruger,

07/12/2007

"Hvad ville de stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen". Det spørgsmål har Greens Analyseinstitut stillet 885 personer for dagbladet Børsen.

Resultatet af meningmålingen er godt nyt for særligt Venstre, der i målingen står til 50 mandater, hvilket er en fremgang på 4. Konservative bliver på 18 og Dansk Folkeparti går et mandat tilbage. Det giver VKO-blokken 92 mandater og oppositionen 83. Dertil kommer 4 nordatlantiske mandater.

Oppositionen er reduceret til at omfatte S, SF og R, idet hverken Ny Alliance eller Enhedslisten når over spærregrænsen i målingen.

Foghs popularitetsrekord
Samtidig kan statsministeren glæde sig over, at 60% af personerne i undersøgelsen erklærer sig tilfredse med hans håndteringen af jobbet som Danmarks statsminister. Det er det højeste popularitetsniveau for Fogh, i de to år målingen er blevet foretaget.

Ifølge samfundsforsker Johannes Andersen fra Aalborg Universitet skyldes Foghs popularitet, at han har formået at manøvrere sig igennem en vanskelig tid:

"Fogh har været presset igennem valgkampen, og han havde hverken den bedste valgkamp eller det bedste valgresultat for sit parti. Alligevel lykkedes for ham at lande på begge ben. Og så har han formået, at sende det signal, at han både støtter sig til Dansk Folkeparti, men på samme tid vil arbejde over midten. Det markerer på en gang solidaritet, samtidig med at man åbner for nye muligheder."

[email protected]

Kilde: