VKO-flertal væk: Pia Christmas løsgænger

Slettet Bruger,

05/12/2007

Det skrøbelige VKO-flertal, hvor de tre partier netop kunne skrabe 90 mandater sammen, er væk. Den netop vragede politiske ordfører for Det Konservative Folkeparti, Pia Christmas-Møller, har brudt med sit parti efter 33 års medlemsskab, heraf de 20 som folketingsmedlem. Beslutningen er offentliggjort på Christmas-Møllers hjemmeside.

"Det er med stort vemod, at jeg efter grundig overvejelse må konstatere, at ledelses- og debatforholdene i Det Konservative Folkeparti har udviklet sig til et punkt, hvor jeg ikke længere har den nødvendige respekt og tillid til ledelsen," skriver Christmas-Møller blandt andet.

Meddelelsen kommer efter et turbulent efterår for Pia Christmas-Møller, der op til det konservative landsråd i Herning gjorde sig bemærket ved at gå imod partilinjen i spørgsmål om blandt andet folkeafstemning om EU-traktaten og en øremærket barselsorlov til mænd. Reaktionen på hendes kronikker, viser ifølge den nye løsgænger "berøringsangsten for konstruktiv politisk debat" i partiet. Ifølge ledelsen er det dog en forsmået politiker, der har truffet beslutningen om at blive løsgænger.

"Jeg tror Pia Christmas-Møllers beslutning er et udtryk for skuffelse over ikke længere at være politisk ordfører," udtaler Helge Adam Møller til TV 2 Nyhederne.

Støtter VK-regeringen
Pia Christmas-Møller, der havde et kortvarigt mellemspil som konservativ partileder fra 1998 til 1999, bliver altså dermed noget overraskende hende, der bryder det VKO-flertal, der har været et grundvilkår i dansk politik siden valget i november 2001.

"Det livssyn og de værdier, jeg i alle årene forud har søgt at kæmpe aktivt for igennem Det konservative Folkeparti, har jeg fortsat udelt. Nu må jeg blot søge dem fremmet på en anden platform. De holdninger, jeg gik til valg på, har jeg selvfølgelig fortsat, ligesom jeg naturligvis også fortsat støtter en VK-regering," skriver Christmas-Møller dog.

[email protected]


Kilde: