V-top i strid om skatten

Slettet Bruger,

23/05/2007

Den interne skattesplid mellem regeringspartierne Venstre og Konservative ser nu også ud til at skabe uenighed mellem førende Venstre-ministre.

I går afviste Thor Pedersen skattelettelser. Lempelser "svarer til at smide benzin på bålet. Det risikerer at skabe grundlag for en periode med høj ledighed," skrev finansministeren. Men i dagens udgave af Børsen tages Thor Pedersen i økonomisk skole af skatteminister Kristian Jensen.

"Ud fra en stringent økonomisk teori vil en udvidelse af den offentlige sektor give et større pres på arbejdskraft-efterspørgslen end det at give skattelettelser," siger Kristian Jensen.

Dermed går han imod såvel Thor Pedersen som statsminister Anders Fogh Rasmussen, der udover at afvise skattelettelser tidligere har åbnet op for massive milliardinvesteringer til offentlig service i forbindelse med den kommende kvalitetsreform.

De Konservatives skatteordfører Jacob Axel Nielsen påpeger, at finansministerens synspunkt om faren for økonomisk overophedning ikke harmonerer med Thor Pedersens egne udtalelser.

"Hvis vi lever på kanten af en overophedning, så vil det jo også være at kaste benzin på et bål at give flere penge til offentlig service," siger han og konkluderer, at hvis Thor Pedersen kan finde plads til offentlige investeringer, indrømmer han, at der også kan findes plads til skattelettelser.

molKilde: