Ungdomshusmøde på torsdag

Slettet Bruger,

09/10/2007

Mødet mellem Ritt Bjerregaard og husbesætterne, der vil have et nyt ungdomshus, ser nu ud til at komme i stand på torsdag, skriver Politiken. Mødet, havde overborgmesteren stillet de unge i udsigt, hvis lørdagens husebesættelse af Grøndalsvænge Allé 13 forløb fredeligt. Og trods 436 anholdelser var Bjerregaard åbenbart godt tilfreds med weekendens forløb.

"Det er mit indtryk, at der i ungdomshusmiljøet er kræfter, der ønsker en fredelig dialog. Det samme mener man i Københavns Politi. Jeg regner derfor stadig med at skulle have et møde med repræsentanter fra G13 på rådhuset," skriver hun nemlig på sin hjemmeside.

En mindre gruppe af de fredelige kriminelle forventes til forhandlinger. Deres bagland besluttede i aftes at acceptere invitationen på det ugentlige mandagsmøde. Med til mødet tager de fire krav.

- et ungdomshus på Nørrebro
- der må koste 1 krone
- som skal være mindst lige så stort som Jagtvej 69
- og skal være selvstyrende

"Vi går til forhandlinger med de fire krav, men hvis der kommer et udspil, vil vi selvfølgelig tage det op til overvejelse," siger den efternavnsløse Josh fra pressegruppen til Politiken.

Ritt Bjerregard har ikke ønsket at kommentere på mødet. Tidligere har hun sagt fra over for kravet om at Ungdomshuset skal være selvstyrende. Kommunen har nemlig en lovbestemt tilsynsforpligtelse.

[email protected]

Kilde: