Unge socialdemokrater: Thorning tør ikke mene noget

Slettet Bruger,

09/09/2007

Af IKKEMIG 2

Borgerlige debattører kritiserer ofte regeringen for ikke at turde tage tage de principielle diskussioner, men blot at appellere til det brede midtersegment, der kræver mere velfærd og offentligt forbrug. Men også blandt Socialdemokrater rejser der sig utilfredse ryster, når partiet i sin jagt på statsministeriet opgiver at mene noget, der kunne opfattes som kontroversielt, siger redaktør på det nystartede socialdemokratiske tidsskrift Vision, Jens Jonatan Steen.

"Problemet i Danmark er ikke bare, at journalisterne er bange for at have holdninger og udfordre velfærdssystemet; det er i ligeså høj grad at politikerne er bange for at mene noget. Og her er Socialdemokratene nok det bedste eksempel," siger Jens Jonatan Steen til 180Grader.dk.

Vision, der bliver udgivet af Danmarks Socialdemokratisk Ungdom og den socialdemokratiske ungdomsforening Frit Forum, skal minde Helle Thorning-Schmidt om, hvad det vil sige at stå ved de socialdemokratiske principper.

Politisk berøringsangst
Og det er der stort behov for, mener Jens Jonatan Steen. Socialdemokraterne har nemlig fået berøringsangst over for emner som indvandring, skattestop og retspolitik - "politiske områder som man ikke må røre med en ildtang."

"Når man som oppositionsparti accepterer regeringens politik som sin egen - afskriver man sig muligheden for at have en selvstændig politik af nævneværdig karakter. Socialdemokraterne kan altså ikke både følge regeringens politik og samtidig præsentere deres eget alternativ til 24års reglen, hvis det skulle være ønsket," advarer han i tidsskriftets første leder.

Tidsskriftet vil blive omdelt på Socialdemokraternes kongres i weekenden, og kan læses på visiononline.dk.

[email protected]

Kilde: