Unge konservative lancerer ideologisk hjemmeside

Der er for lidt ideologi og for meget pragmatik i moderne dansk konservatisme

Slettet Bruger,

29/07/2009

Der er for lidt ideologi og for meget pragmatik i moderne dansk konservatisme. Det mener en gruppe konservative udgangspunkt i Konservativ Ungdom. Derfor lancerer de nu hjemmeside, der skal sætte fokus på konservatismens grundlæggende principper og værdier.

"Vi håber da, at nogen af de konservative politikere kigger forbi siden og måske tænker lidt mere principielt over den politik, de sidder og er med til at vedtage," siger Christian Skov, der er en af hovedmændene bag siden.

Christian Skov og de andre ophavsmænd afviser, at konservatisme kan betyde hvad som helst, selvom man kan foranlediges til at tro dette, hvis man følger med i landets politiske debat.

"Man kan ikke kalde sig konservativ, hvis man går ind for en omfattende velfærdsstat og ikke står vagt om nogle bestemte værdier i det danske samfund," forklarer Christian Skov, og fortsætter:

"Der er især i Det Konservative Folkeparti en meget uheldig tendens til at udvande konservatismen til ren pragmatisme. Men dermed bliver konservatismen bare en undskyldning for politisk opportunisme og visionsløs realpolitik."

Hjemmesiden hedder konservatismen.dk og lanceres i dag kl. 12.00.

[email protected]

Kilde: