Unge Venstre-folk vil have mere indvandring

Slettet Bruger,

31/07/2007

Mere indvandring vil være en gevinst for Danmark, lyder det fra en række unge venstremænd og -kvinder, der vil give det gamle partis politik frisk blod i årene.

"Vi er mellem 22 og 34 år, ser på verden med yngre øjne og er mere åbne over for indvandring. I princippet burde alle, der kan forsørge sig selv, være velkomne i Danmark," siger folketingsmedlem og kultur- og medieordfører Ellen Trane Nørby (V) til Jyllands-Posten.

Hun er med i et nyt, landsdækkende netværk af unge folketingspolitikere og -kandidater fra Venstre, der stiller krav om fornyelse, blandt andet gennem mere åbne grænser.

"Hvis vi ude i kommuner og regioner skal løse manglen på arbejdskraft, handler det om at tiltrække f.eks. social- og sundhedshjælpere. De kan ikke komme ind i landet med den nuværende indtægtsgrænse på 450.000 kroner i årsindkomst. Det er mange af de personalegrupper, som vi mangler mest, ikke i nærheden af," siger regionsråds- og kommunalbestyrelsesmedlem Sophie Løhde (V), der foreslår at sænke indtægtsgrænsen til 300.000 kr.

Liberale strøtanker
Folketingsmedlem Søren Pind (V), der var en af støtterne bag en række af liberale teser, er på trods af sine 37 år ikke med i det unge netværk. Og umiddelbart er han ikke lun på de unge V-politikeres forslag.

"Glimrende liberale strøtanker, men jeg er nu meget tilfreds med de lempelser, som regeringen har indført i form af jobkort-ordningen," siger han.

Søren Pind og hans liberale gruppe - de såkaldte tesedrenge - fik partitoppens uvilje at føle ved flere lejligheder, og han advarer de unge venstrefolk om at komme med alt for konkrete udmeldinger.

"Det er ikke min oplevelse, at nogen opponerer mod debat i Venstre. Men de skal ikke begynde at stille forslag til gennemførelse på landsmødet, for det er der ingen, der bliver gladere af," siger Søren Pind.

"Går alt for langt"
Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, hilser det nye netværk velkomment. Men forslaget om en mere lempelig indvandringspolitik har ingen gang på jord, siger han.

"Det er at gå alt for langt. Det vil betyde en enorm tilstrømning til Danmark af folk med dårlige kvalifikationer. Det vil underminere integrationen, hvor det netop nu - på grund af den fulde beskæftigelse - er ved at lykkes at få nye grupper af flygtninge og indvandrere i arbejde."

[email protected]

Kilde: