"Uheldigt at Anders Fogh ikke er blevet slået ihjel"

Slettet Bruger,

05/11/2007

En fiktiv statsminister bliver myrdet af sin spindoktor i det nye teaterstykke "Spindevæv". I en kontroversiel udtalelse beklager instruktør Flemming Jensen sig dog over, at det ikke var den rigtige statsminister, der måtte lade livet, beretter Nyhedsavisen.

"'Spindelvæv' foregår i bådehuset, nede ved Mølleøen, lige nedenfor Marienborg. Der ligger statsministeren slået ihjel - det er uheldigvis ikke den nuværende - der er tale om fiktion," sagde Flemming Jensen, da han præsenterede teaterstykket på TV2/Lorry torsdag aften.

Flemming Jensen er kendt for sine stærkt regeringskritiske teaterstykker, og brugte sin seneste julekalender på DR til at beklage sig over kommercialiseringen af julen.

I pjattehumør
At lege med tanken om at slå statsministeren ihjel er langt over stregen, mener Dansk Folkeparti.

"Flemming Jensen er kendt for at være meget efter regeringen, men det her er langt, langt over stregen. Man må tage stor afstand fra, at nogen flirter med tanken om sådanne handlinger. Jeg vil ikke engang kalde det humor," siger næstformand Peter Skaarup til Nyhedsavisen.

Flemming Jensen beklager da også, at han lod munden løbe for åbent kamera.

"Det var dumt sagt. Det er en ting, man måske ikke burde have sagt, mens der blev filmet, men der var kamera på, mens vi rendte rundt. Vi var i pjattehumør," siger Flemming Jensen til Nyhedsavisen og understreger, at han ønsker statsministeren "et langt, godt og lykkeligt liv."

[email protected]

Kilde: