Uffe Ellemann: Vi begrænser ytringsfriheden

Det kan lyde bagvendt

Slettet Bruger,

01/03/2008

Det kan lyde bagvendt. Og måske er det det også, når Danmarks tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen gør sig til talsmand for, at man ved at bruge sin ytringsfrihed i Danmark kan begrænse den i andre lande.

I et indlæg i Berlingske Tidende siger han, at genoptrykningen af Muhammed-tegningerne er med til at begrænse ytringsfriheden i den muslimske del af verden.

"Vi begrænser ytringsfriheden andre steder, når vi så voldsomt mener, at vi skal demonstrere vores ytringsfrihed, som på ingen måde er truet herhjemme. Ytringsfriheden begrænses de steder, hvor der ellers er brug for at få den udvidet, og man risikerer at styrke de forkerte ved at insistere på at fornærme andre med den ret, vi har," siger han, og gentager hvad han så ofte har sagt, nemlig at Muhammed-tegningerne efter hans mening bygger på en provokation.

Han giver udtryk for, at han godt kan forstå, hvorfor muslimer finder det unødvendigt at genoptrykke Muhammed-tegningerne på trods af mordtruslerne mod tegneren Kurt Westergaard, også selvom han selv synes, at genoptrykningen er i orden.

"I anden omgang er der tale om en nyhedshistorie om et planlagt mord på en tegner. Der er det helt i orden at bringe tegningen," siger Ellemann til TV 2/News.

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, forstår ikke Ellemann synspunkt.

"Jeg kan kun sige, at Uffe Ellemann skal være glad for, at han har sin ytringsfrihed, og at jeg er lodret uenig med ham," siger hun.

Heller ikke Asger Aamund, der blandt andet var en af støtterne bag Demokratiske Muslimer, mener, at man skal gå til problemer med fløjlshandsker.

"Muslimerne bliver nødt til at erkende, at de lever i en moderne verden, og at demokratiet vil vinde," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: