Uffe Elbæk brugte offentlige homopenge på deltagelse i heterobryllup i Texas

Chefen for homo-OL 2009, Uffe Elbæk, brugte skattepenge på at deltage i et privat bryllup i Texas

Slettet Bruger,

09/04/2008

Chefen for homo-OL 2009, Uffe Elbæk, brugte skattepenge på at deltage i et privat bryllup i Texas. Det skriver Nyhedsavisen.

Uffe Elbæk, der som direktør for det offentligt finansierede idrætsarrangement Outgames i København i 2009 har fået millioner af skattekroner til at skabe et OL for homoseksuelle, var i november sidste år til bryllup hos sin veninde Anne Livet i Texas.

Regningen for hotelophold og flybillet, i alt 8.832 kroner, blev betalt af skatteyderne i København.

"Sådan en privatrejse går langt ud over, hvad man må bruge offentlig penge til," vurderer forvaltningsretsekspert Tim Knudsen over for Nyhedsavisen.

Den tidligere kaospilot og radikale byrådspolitikers tur til Texas fandt sted, lige inden han og en gruppe medarbejdere skulle besøge New York for at gøre reklame for Outgames. Elbæk fastholder, at der var et fagligt formål med brylluppet, da han kunne møde repræsentanter for to aids-organisationer, som havde relevans for Outgames.

"Min opgave er blandt andet at rejse økonomiske ressourcer. Derfor skal jeg selvfølgelig udnytte en så oplagt lejlighed for at komme i kontakt med potentielle donorer," siger han til Nyhedsavisen.

Endnu er der imidlertid ikke kommet konkrete aftaler ud af bryllupsbesøget, og Elbæks vært i Texas, Anne Livet, siger, at mødet lige så godt kunne have fundet sted i New York. Altså uden at Elbæk havde behøvet at rejse sydpå.

"Men jeg mente, at det ville være en bedre idé, hvis de mødtes under mere afslappede former," siger Anne Livet til Nyhedsavisen.

Københavns Kommune har postet 23 millioner kroner i Outgames og er stort set alene om finansieringen. Flere politikere kræver sagen kulegravet.

[email protected]

Kilde: