Uenighed i Venstre om frit skolevalg

Forslaget om at ophæve det frie skolevalg i København, der får støtte af Venstre på Københavns Rådhus, er i strid med loven, mener Venstres uddanne...

Slettet Bruger,

02/05/2008

Forslaget om at ophæve det frie skolevalg i København, der får støtte af Venstre på Københavns Rådhus, er i strid med loven, mener Venstres uddannelsesordfører på Christiansborg, Anne-Mette Winther Christiansen, ifølge Ritzau.

"Som jeg ser det, så går det i mod den lovgivning, vi lavede i 2005, og når vi har en lovgivning, så kan det ikke bare hjælpe noget, at vi laver noget, der går i mod," siger Anne-Mette Winther Christiansen til Ritzau.

Også hos regeringspartneren, de Konservative, er man modstander af Borgerrepræsentationens forslag om ophævelse af det frie skolevalg.

"Hvis forældre mod deres vilje bliver tvunget til at sende deres børn i den lokale skole, så har de ressourcestærke forældre to muligheder. De kan flytte, og det hjælper i hvert fald ikke mod ghettoer, eller de kan sætte deres barn på privatskole," siger uddannelsesordfører Charlotte Dyremose til Ritzau.

I dag vælger mange forældre på for eksempel Nørrebro i København at lade deres børn gå i en skole udenfor distriktet, og derfor har flere skoler i bydelen en høj koncentration af tosprogede elever.

[email protected]

Kilde: