Tyskland vil forbyde Scientology

Slettet Bruger,

08/12/2007

Fredag kom det frem, at tyske myndigheder overvejer at forbyde Scientology-bevægelsen. Det skriver Associated Press. Indenrigsministrene i de 16 tyske delstater vil give den tyske efterretningstjeneste opgaven med at indsamle informationer, der skal hjælpe til at få forbudt Scientology. Bevægelsen har i forvejen været under observation i et årti på grund af beskyldninger om, at de "truer den fredelige demokratiske orden" i landet.

Delstaternes indenrigsministre såvel som den tyske indenrigsminister Wolfgang Schaeuble, er enige om, at "betragte Scientology som en organisation, der ikke er kombatibel med forfatningen," udtalte Berlins indenrigsminister Erhart Koerting, der var vært for et møde mellem ministrene.

Scientology ser beslutningen som en reaktion på stigende accept af bevægelsen i adskillige europæiske lande. Det skriver præsident for Scientologykirken i Berlin, Sabine Weber, i et brev til CNN.

"Det står meget, meget klart, at det sande billede af, hvad Scientology i virkeligheden handler om, er ved at komme frem. Indenrigsministrene reager tydeligvis på det," skriver Weber videre.

I den seneste årlige rapport om ekstremisme, fra de tyske myndigheder, beskyldes Scientology for at trampe på basale menneskerettigheder, som retten til til at udvikle ens personlighed og blive benhandlet lige.

Omvendt mødes Tyskland hvert år med kritik fra det amerikanske udenrigsministerium for deres praksis med at overvåge organisationen.

[email protected]

Kilde: