Tysk turist døde foran hospitalet: Vent på lægen, var beskeden

Mange danskere taler om "amerikanske tilstande", hvor de fattige angiveligt ligger og dør på gaden

Slettet Bruger,

20/04/2008

Mange danskere taler om "amerikanske tilstande", hvor de fattige angiveligt ligger og dør på gaden. Nu kan en tysk turist tale om "danske tilstande", efter at hans kone døde på sygehusets parkeringsplads. Det beretter Jyllands-Posten.

Ægteparret var i sommerhus ved Vesterhavet, da hustruen fredag morgen fik åndedrætsbesvær. Hendes mand kørte hende til Ringkøbing Sygehus, da han vurderede, at hun havde bedst af at få hurtig behandling.

Men ved sygehuset var døren låst. Nødtelefonen ved indgangen virkede heller ikke. Desperat forsøgte han at tilkalde hjælp og fik kontakt med en sygeplejerske. Hun vurderede imidlertid, at situationen ikke var så alvorlig, at hun var nødt til at hjælpe. I stedet fik ægtemanden besked på at vente på lægen, der kom halvanden time senere, kl. 10. Han fik også at vide, at han kunne henvende sig til vagtlægen, men blev ikke klar over, hvordan han kunne kontakte vagtlægen.

Hjælpen kom for sent
Senere kom manden tilbage og fortalte, at hans kone ikke trak vejret. Først da gik en sygeplejerske med ud på parkeringspladsen. Men da stod den 50-årige kvindes liv ikke til at redde.

Sygehuslæge Svend Vilsgaard, Ringkøbing sygehus, som havde medicinsk vagt, afviser, at personalet har undladt at hjælpe i situationen. Han fortæller, at den tyske mand henvendte sig for at få at vide, hvordan man kontakter vagtlægen. Svend Vilsgaard bekræfter, at nødtelefonen ikke virkede, da ægteparret ankom kl. 8.30.

"Vi havde ikke kendskab til, at situationen var alvorlig, før han kom løbende og sagde, at konen ikke kunne få luft. Indtil da havde vi hjulpet, som vi plejer at hjælpe tyske turister, når de beder om hjælp til at kontakte vagtlægen," siger Svend Vilsgaard til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: