Tysk bekymring: 6 procent af muslimer "rede til vold"

Slettet Bruger,

22/12/2007

Tyske eksperter og politikere har modtaget en ny universitetsundersøgelse fra Hamburg med bekymring. Undersøgelsen, er bestilt af det tyske indenrigsministerium, og bygger på 1.750 telefoninterviews med muslimer. Den viser, at næsten 40 procent mener, at "fysisk vold som reaktion på Vestens trussel mod islam" er i orden, mens seks procent erklærer sig rede til at bruge selv. Det skriver Berlingske Tidende.

Indenrigsminister Wolfgang Schäuble har selv været relativt tavs, men har dog konstateret, at der er et "islamistisk radikaliseringspotentiale, der må tages alvorligt".

Andre politikere har været længere fremme på banen. SPD's islamordfører i Forbundsdagen, Lale Akgün, der slev har muslimsk baggrund, mener at Schäuble bør opløse den islam-kommission, der blev nedsat for et år siden. Indenrigsministeren skal ikke mødes med repræsentanter for autoritære, muslimske organistationer, mener hun.

"De forfører unge muslimer," siger Akgün ifølge Berlingske Tidende.

Undersøgelsen bekræfter, at de radikale tendenser ikke kun kan findes hos da dårligst uddannede. Mellem seks og otte procent af de adspurgte muslimske studerende erklærer sig skeptiske over for demokratiet og som tilhængere af sharia-lovgivning.

[email protected]

Kilde: