Tyrkiske nationalister ville dræbe forfatter

En journalist, lederen af det tyrkiske arbejderparti og den tidligere rektor for universitetet i Istanbul er i forvaring, og venter på at bliver fr...

Slettet Bruger,

21/03/2008

En journalist, lederen af det tyrkiske arbejderparti og den tidligere rektor for universitetet i Istanbul er i forvaring, og venter på at bliver fremstillet for en anklager, beretter det tyrkiske nyhedsbureau Anatolia ifølge news.com.au.

Nyhedsbureauet specificerer ikke anklagerne i mod de tre, men fortæller at de er tilbageholdt for deres formodende rolle i en såkaldt ultra-nationalistisk sammensværgelse for at myrde den tyrkiske forfatter og nobelprismodtager Orhan Pamuk og en række fremtrædende kurdere.

I alt tretten personer er blevet anholdt i forbindelse med mordplottet, heriblandt en tidligere oberst og en general.

På trods af sin internationale berømmelse har Pamuk's højlydte kritik af spørgsmål, der anses for delikate i en tyrkisk sammenhæng, heriblandt hans omtale af massemordet på armeniere under det Ottomanske rige, stemplet ham som overløber og forrædder i dele af det tyrkiske samfund.

Ifølge oplysninger fra Anatolia var mordplanerne udtænkt af "ultra-nationalistisk" gruppe, der menes af have forbindelser til de tyrkiske sikkerhedsstyrker.

[email protected]

Kilde: