Trods landets dyreste institutioner trækker Ritt besparelser tilbage

Slettet Bruger,

20/09/2007

Mens københavnske forældre i dag blokerer deres børns børnehaver og vuggestuer, kan de læse dagens Jyllands-Posten. Her fremgår det, at overborgmester Ritt Bjerregaard smed en mindre bombe under budgetforhandlingerne i aftes. Besparelser for 40 mio. kr. på driften af daginstitutionerne til næste år er væk og dermed er samlet budgetforlig mellem socialdemokraterne, SF og de Radikale rykket nærmere.

"I går sagde Ritt, at forældrene var forvirrede og ikke vidste, hvad de protesterede imod. Nu trækker hun så en del af besparelserne tilbage. Det virker mest af alt som en kødluns for at formilde stemningen, og det er ikke nok. Vi går efter at få alle besparelser af bordet og et løfte om, at de ikke kommer tilbage til næste år," siger talsmand for Københavns Forældre Organisation Lars Klingenberg til Ritzau.

Kigger man på de Kommunale Nøgletal fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet finder man ellers netop Københavns Kommune øverst på listen over danske kommuners udgifter til børnepasning. 74.329 kroner pr. barn er nok til førstepladsen foran Glostrup og Allerød, samtidig er det meget tæt på en halv gang mere end landsgennemsnittet på 51.080 kr.

"Det er utroligt, at der stadig er protester, selv om der hvert år bliver pumpet penge ind i børneområdet. For seks år siden, da jeg blev valgt ind i Borgerrepræsentationen, var der venteliste for at få sit barn passet i Københavns Kommunen. Det er der ikke i dag. Og den slags er ikke gratis. Det kan ikke passe, at alt andet bliver sat i stå, fordi børneområdet skal have flere penge. Jo højere de råber, jo flere penge får de. Og det sker på bekostning af byens ældre," siger Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti.

Ifølge Københavns Kommunes hjemmeside er mindst 35 institutioner i øjeblikket ramt af forældreblokader.

[email protected]

Landets mest rundhåndede kommuner på børnepasningsområdet

Kommune Børnepasningsudgifter pr. barn i 2007 i kroner
København 74.329
Glostrup 70.502
Allerød 65.080
Århus 64.701
Albertslund 64.023
Ballerup
63.073
Gladsaxe 62.792
Rødovre 62.779
Lyngby-Taarbæk 62.560
Brøndby 62.305
Landsgennemsnit 51.080

Kilde: Kommunale Nøgletal, Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Kilde: