Tre gange så mange underskrifter imod medielicens som imod DR-besparelser

Slettet Bruger,

28/06/2007

Slut er den tid, hvor hele Danmarks Radio kunne forene nationen om en fælles sag. Hvis der er noget, der kan påstås at være en folkesag, må det være modstanden mod DRs medielicens.

På hjemmesiden pc-licens-nej-tak.skrivunder.dk har 54.463 mennesker skrevet under på en erklæring imod medielicensen, hvor der bl.a. står:

"Mange der, som jeg selv, har fravalgt TV'et og DR's programmer generelt, vil nu blive opkrævet ca 2000 kr årligt, for at blive påduttet et produkt eller 'service' som man ikke ønsker. Man tillader sig hermed at sende licensopkrævninger ud til folk der har mulighed for at se/høre DR's programmer... selvom de ikke ønsker det. ... Giv din underskrift, og lad vores politikere vide at denne form for tvang ikke hører til i et demokratisk samfund som det vi har i Danmark."

Det er tre gange så mange som dem, der har sat deres navn på hjemmesiden mangfoldigtdr.skrivunder.dk, hvor man kan udtrykke sin støtte til en erklæring om, at "politikerne må komme DR til undsætning."

Underskriftsindsamlingen imod medielicens har kørt i længere tid end indsamlingen imod besparelser, men til gengæld har besparelserne nydt langt større medieopmærsomhed.

mkr

Kilde: