Tortureret for at samle underskrifter

Slettet Bruger,

08/10/2007

Ejendomsretten er ikke en by i Kina. Det har den kinesiske menneskerettighedsforekæmper, Yang Chunlin, måtte sande, siden han i juli måned blev anholdt for at organisere en underskriftsindsamling mod den kinesiske regerings konfiskation af private borgeres boliger.

Under sloganet, "We want Human Rights, not the Olympics", blev der indsamlet mere end 10.000 underskrifter på vegne af de mange tusinde mennesker, der er blevet sat ud af deres huse af regeringen op til afviklingen af OL til næste år.
Chunlin har siden sin fængsling i lange perioder været lænket til en metalseng, og han er blevet tvunget til at fjerne efterladenskaber fra andre indsatte, oplyser hans søster ifølge nyhedsbureauet AP.

Yang Chunlin blev anholdt i sit hjem af seks politifolk, der samtidig konfiskerede hans computer og printer. Efterfølgende har hans familie henvendt sig på politistationen, hvor de tilsyneladende har fået bekræftet, at hovedårsagen til Yang Chunlins tilbageholdelse skyldes, at han har været involveret i den ovennævnte underskriftsindsamling, oplyser Amnesty International.

Tilbageholdelsen af Yang er ifølge aktivister et led i de kinesiske myndigheders bestræbelser på at undgå dårlig omtale forud for Kinas værtskab ved OL næste år.

Den 52 årige Chunlin har før haft problemer med det kinesiske styre, da han tidligere har hjulpet landmænd med at søge kompensation for konfiskerede jordarealer.

[email protected]

Kilde: