To Blekingegadebande -medlemmer kan have begået mordet

Der var fem medlemmer af Blekingegadebanden i den bil, hvorfra en morder steg ud og afsluttede den 22-årige politibetjent Jesper Egtved Hansens liv...

Slettet Bruger,

14/01/2008

Der var fem medlemmer af Blekingegadebanden i den bil, hvorfra en morder steg ud og afsluttede den 22-årige politibetjent Jesper Egtved Hansens liv på Købmagergade i 1988. Men af de fem, der har dækket over hinanden i en sådan grad, at ingen er dømt for mordet, er der kun to sandsynlige mordere. Det skriver Nyhedsavisen. Jørn Moos, tidligere efterforskningsleder i sagen, sidder selv med en klar mistanke. Han har i dag kontakt til et bandemedlem, der ikke deltog i selve røveriet, og han håber fortsat på et gennembrud.

"Jeg har en stærk fornemmelse af, hvem der har gjort det. Den fornemmelse kan jeg kun blive ved med at vende og dreje. Jeg har ikke tænkt mig at give op," siger den nu pensionerede politimand til Nyhedsavisen.

Forfatteren Peter Øvig Knudsen, der i fredags modtog Cavling-prisen, udelukker i sin bog tre af de fem røvere som den mulige drabsmand. Han har modtaget kritik for ikke at bore dybere i netop spørgsmålet om hvem, der trykkede på aftrækkeren, en kritik, han dog ikke forstår meget af.

"Jeg har fremlagt alle de fakta, jeg overhovedet kan. Jeg fatter ikke, hvorfor folk tror, at jeg skulle opklare et mord, som flere hundrede politimænd ikke har kunnet opklare," siger Peter Øvig Knudsen.

Elegance bedre end overtydelighed
På spørgsmålet om, hvorfor han ikke sætter navn på de to mulige mordere i bogen, svarer Øvig Knudsen, at "Jeg kan bedre lide elegance end overtydelighed". Noget længere gik han dog i fredagens Jyllands-Posten.

"Læser man min bog grundigt, så ved man, at drabsmanden enten er Niels Jørgensen eller Jan Weimann. Men længere kan jeg ikke gå uden at ende med en tabt injuriesag," udtalte Peter Øvig Knudsen til Jyllands-Posten.

Særlig Niels Jørgensen menes at være i søgelyset. Ikke mindst på grund af de udtalelser, han kom med til bogen "Blekingegade 2, 1 th.", der udkom allerede i 1994.

"Når det meste af Danmark ikke har gjort en skid for at ændre det skæve verdensbillede, skal jeg - som nu ofrer flere år af mit liv - så lægge mig åbent frem og tage fem år mere," sagde Niels Jørgensen i bogen.

De fem røvere blev idømt mellem otte og ti års fængsel.

[email protected]


Kilde: