Tilskud til grøn energi eksploderet

Slettet Bruger,

10/10/2007

Danske elkunders tilskud til produktion af miljøvenlig strøm er på vej til at sætte rekord, skriver Jyllands-Posten. Tilskuddet betales via den såkaldte PSO (Public Service Obligations)-afgift og udgør i første halvdel af 2007 2,4 milliarder kr., lidt mere end i hele 2006. Stigningen kommer fordi markedsprisen på el er faldet, noget danske forbrugere og virksomheder ikke mærker, fordi PSO-afgiften tilsvarende er røget i vejret.

"Elforbrugerne er til grin, fordi aftalen om PSO-afgift betyder, at folk uanset markedsprisen stort set betaler det samme for strøm. Det er ren planøkonomi for elkunderne," siger Mogens Bülow, formand for Sammensluttede Danske Energiforbrugere, til Jyllands-Posten.

Dansk Folkepartis energiordfører Tina Petersen er også utilfreds. Hendes parti indgik nemlig i 2004 en aftale med regeringen, der fastslog, at afgiften bestemt ikke skulle stige.

"Det fremgår meget præcist af aftalen, at afgiften skal være støt faldende. Jeg kan ikke ændre på elmarkedet, men er afgiften ikke faldende, er der nogen, som skal have en balle," udtaler Tina Petersen.

PSO-afgiften udgør mellem 500 og 700 kroner af 2007-regningen for en typisk husstand med et forbrug på 5.000 kWh.

[email protected]


Kilde: