Til kamp mod uopdragne cyklister

Slettet Bruger,

03/07/2007

For Rasmus Paludan er ingen forbrydelse for lille. Bevæbnet med sit trofaste kamera er han fast besluttet på at beskytte samfundet mod det totale anarki. Den 25-årige jurastuderende har oprettet hjemmesiden kriminelle.dk, hvor han udstiller trafiksyndere på nettet. Ikke spritbilister eller fartsyndere, men folk der går over for rødt eller taler i mobiltelefon når de cykler.

Under kategorier som "Cykelbefordring af flere end tilladt", "Hensynsløs hundeførsel" og "Cykelkørsel uden hænder på styret" kan man finde de billeder, Rasmus Paludan har taget af uforvarende trafikanter. Men hvad får en ung, velfungerende mand til at give sig i kast med sådan et projekt?

"Fordi jeg er trist over den mangel på hensyn, der er mellem borgerne i dette land. Jeg vil gerne leve i et samfund, hvor det enkelte menneske udviser respekt for fællesskabet, og efter min opfattelse er de mange små regelbrud begyndelsen til det totale anarki. Fællesskabet bryder sammen, når mennesker helt uden skam i livet bryder fællesskabets regler, og den måde, folk cykler på, er en skamplet på Østerbro," siger Rasmus Paludan til Politiken.

Jagtet med jernkæde
Forstanden er der ikke noget galt med. Rasmus Paludan har en bachelorgrad i jura og er ved at skrive speciale. Han fik sin bachelorgrad med det niendehøjeste gennemsnit ud af de 187, der blev færdige på hans årgang. Alligevel har han valgt at udsætte sig for forbipasserendes vrede, når han fotograferer dem i færd med at begå "forbrydelser", der knap nærmer sig petitesse-grænsen.

"Før i tiden forsøgte jeg også bare at sige til folk, at de gjorde noget ulovligt. Når de kørte på fortovet, standsede jeg dem. Nogle få steg af cyklen, de fleste var ligeglade, og nogle blev rigtig vrede. Faktisk rigtig vrede. Så i maj oprettede jeg den her side, fordi jeg mente, det ville have en større effekt. Jeg ved godt, at halvdelen af befolkningen synes, jeg er en idiot, men jeg står ved, hvad jeg gør," siger Rasmus Paludan, der har oplevet at blive jagtet med en jernkæde af en mand, der ikke brød sig om at blive fotograferet.

Rasmus Paludan er ikke selvtægtsmand; han tager kun billeder og udskriver ingen bøder. Men hvis man ikke vil have sine dårlige trafikvaner udstillet på internettet, bør man undgå Søerne i København, der er hans foretrukne jagtmark. Og hvis du ser en mand med et kamera, så stå af og træk.

mkr

Kilde: