Tidligere Berlingske-redaktør: Thomas Larsen er Foghs "ven i Pilestræde"

Af Ole Birk Olesen Opdateret klokken 14

Slettet Bruger,

15/01/2009

Af Ole Birk Olesen

Opdateret klokken 14.11 med kommentar af Henrik Qvortrup

Informations korrespondent i USA, Annegrethe Rasmussen, der indtil 2002 var medlem af Berlingske Tidendes chefredaktion og inden da i Weekendavisens chefredaktion i samme koncern, kalder nu Berlingske Tidendes politiske kommentator, Thomas Larsen, for Statsministeriets "ven i Pilestræde".

Thomas Larsen er tidligere af Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, blevet beskyldt for at være hånddukke for statsminister Anders Fogh Rasmussen, så vurderingen fra Annegrethe Rasmussen kommer mildest talt ikke belejligt for den politiske kommentator, der gerne vil fremstå som partipolitisk neutral.

Hendes anledning er en analyse, som Thomas Larsen leverede til Berlingske Tidende for tre dage siden, hvor han fuldstændigt afviser, at Anders Fogh Rasmussen skulle være på vej til en international toppost.

"Det er i statsministerens interesse at benægte enhver lyst til den fine post, indtil han rent faktisk har fået den. Derfor kan Statsministeriet med sindsro bruge deres ven i Pilestræde i det spil," skriver Annegrethe Rasmussen i en kommentar på den liberale kommentator Jarl Corduas blog, hvor hun også spekulerer på "muligheden af, at Fogh/Ulveman netop benytter sig af Thomas Larsens velvilighed og måske blot bruger ham til at plante forkerte budskaber i pressen, når det gælder NATO-posten".

Dermed lægger Annegrethe Rasmussen sig i forlængelse af en udlægning, som tirsdag blev fremført af TV 2's politiske kommentator, Henrik Qvortrup, på TV 2 News.

"Må jeg ikke sige om den her analyse, at den har sådan lidt karakter af His Masters Voice. Jeg synes, at den smager af - jeg kan ikke føre bevis for det - at Thomas Larsen har været en tur på Marienborg for at blive manuduceret en lille smule af statsministeren. Det er helt indlysende en udlægning, som statsministeren er interesseret i," sagde Henrik Qvortrup ved den lejlighed og fortsatte:

"Jeg konstaterer bare, at der er et påfaldende sammenfald af Thomas Larsens analyse her og den analyse, som statsministeren gerne vil have skal frem. Jeg tror ikke, at man skal lægge mere i analysen i Berlingske Tidende. At hvis der kom en opringing fra NATO om x-antal måneder, om han gerne vil være NATO-generalsekretær, så ville han sige han top, selvom der skulle være nogle uløste problemer herhjemme i Danmark."

[email protected]

Kilde: