Thulesen Dahl: Venneløs og væk fra børnene

Slettet Bruger,

27/09/2007

Han er en af dansk politiks mest magtfulde mennesker, men privat er Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, venneløs, og han ser ikke sin familie meget. Det afslører han i et nærgående interview i det nyeste nummer af Euroman.

Adspurgt af journalisten hvem hans bedste ven er, svarer Thulesen Dahl, at sådan en har han ikke. Da journalisten siger, at det ikke behøver at være én bedste ven, men måske flere gode venner, lyder svaret:

"Jamen, der er ikke sådan en eller flere, der dukker op. Jeg har nok ikke nogen."

Heller ikke familien fylder meget i livet for den 38-årige fortaler for danske værdier, der både er medlem af Folketinget og byrådet i Vejle. Han er kun hjemme i weekenderne - den daglige indflydelse på hans egne tre børn er således fravalgt til fordel for indflydelsen på fremmede menneskers liv i politik.

Et politisk dyr
"Det er da en stor omkostning, det er det. Men det er et rigtigt svært valg, for enten er du et politisk dyr, eller også er du ikke. Hvis du er et politisk dyr, hvornår er det så lige, du siger, at du vil fravælge muligheden for at få indflydelse," siger Kristian Thulesen Dahl til Euroman.

Mange ældre folketingsmedlemmer har tilsyneladende advaret ham mod at leve på den måde, men det har ikke fået Thulesen Dahl til at ændre livsstil.

"Det, der sommetider piner mig, er, når jeg taler med folketingsmedlemmer, der har været det igennem - og så fortryder det bagefter. Jeg tror ikke, jeg har mødt nogen endnu, der ikke har fortrudt, at de brugte al tiden herinde, og det tænker jeg meget over," siger han og fortsætter: "Problemet med min livsstil er, at enten er man i det, eller også er man ikke. Politik er et spørgsmål om at være her og øve indflydelse."

Til gengæld er Kristian Thulesen Dahl kendt som en mand, der benytter hverdagene på afstand af sin familie i Jylland til nogle ordentlige ture i det københavnske natteliv.

[email protected]

Kilde: