Thorning foretrækker SF fremfor Radikale

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, lover nu sine vælgere, at det tætte samarbejde med SF bliver fundamentet i en ny S-ledet reger...

Slettet Bruger,

14/08/2009

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, lover nu sine vælgere, at det tætte samarbejde med SF bliver fundamentet i en ny S-ledet regering, mens de Radikale højst kommer til at spille andenviolin, skriver Politiken.

"De Radikale har valgt en mere fri rolle i oppositionen, og derfor har jeg koncentreret mig om de to toneangivende partier i oppositionen - altså S og SF - og skabt en fælles platform for os," siger Helle Thorning-Schmidt til avisen.

Hun fastslår samtidig, at Socialdemokraternes fælles udlændingeudspil med SF ikke bliver lavet om, selvom de Radikale er imod, og heller ikke de to partiers kommende skatteudspil bliver ændret frem mod næste valg. Det undrer Margrethe Vestager.

"Uanset hvem der har statsministeransvaret, så skal man have flertal for de ting, man foreslår. Så kan det godt være, der er langt fra de radikale mandater til 90, men der er også et stykke fra de socialdemokratiske mandater til et flertal. Så derfor skal vi jo blive enige på et tidspunkt," siger Vestager.

Helle Thorning-Schmidt fastholder det til trods, at de Radikale ikke kommer til at påvirke regeringsalternativets udlændingepolitik:

"Vi har allerede en plan for, hvad vi vil gennemføre på udlændingeområdet. Det samme vil gøre sig gældende på skatteområdet, - det er sådan, det kommer til at blive," siger hun til Politiken.

[email protected]

Kilde: