Thorning: 50 mia. kr. til statsbank

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, vil nu skyde 50 mia

Slettet Bruger,

13/08/2009

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, vil nu skyde 50 mia. skattekroner i en statsbank, som skal låne penge ud til virksomheder, der ikke kan låne i de almindelige, private banker. Det fortæller dr.dk.

"Hvis vi ikke tager dette utraditionelle skridt, må vi se på, at en masse virksomheder må dreje nøglen om, og at tusindvis af mennesker bliver fyret i Danmark," siger Helle Thorning-Schmidt til DR Nyheder.

"Statens Erhvervsbank" skal banken ifølge S-formanden døbes, og den skal finansieres af de overskydende penge fra Bankpakke 2 og ved låntagning, mener hun. Pengene skal bruges til opkøb af allerede eksisterende, nødlidende erhvervsbanker, så statsbanken kan komme i drift meget hurtigt.

"Bankerne må godt beholde deres dårlige kunder. De skal ikke over i erhvervsbanken. Vi skal hjælpe sunde, veldrevne virksomheder med at få den kredit, de har så hårdt brug for, og som bankerne ikke giver dem i øjeblikket," siger Helle Thorning-Schmidt og tilføjer, at virksomhederne i statsbanken skal betale en rente, der er noget bedre end den rente, som bankerne tilbyder i øjeblikket. Den rente er ifølge S-formanden nemlig alt for høj.

[email protected]

Kilde: