Thorndahl om Løkke: Også hotelvideoer blev betalt af skatteyderne

Cigaretter og byture var ikke det eneste private forbrug, som finansminister Lars Løkke Rasmussen lod skatteyderne betale i sin tid som amtsborgmes...

Slettet Bruger,

15/03/2008

Cigaretter og byture var ikke det eneste private forbrug, som finansminister Lars Løkke Rasmussen lod skatteyderne betale i sin tid som amtsborgmester i Nordsjælland, hævder Hørsholms konservative borgmester, Uffe Thorndahl. Ifølge borgmesterens egen gennemgang af bilagene fra amtet, løber Løkkes skatteyderfinansierede privatforbrug op i hele 25.000 kroner i årene fra 1998 til 2001, herunder også udgifter til natlige betalingsvideoer på hotellet.

"Vi taler om en mand, som på det tidspunkt fik en samlet løn som folketingsmedlem og amtsborgmester på 1,3 millioner. Det er så en mand, der alligevel synes, at når han køber et Se & Hør og et Billedbladet, så skal skatteyderne refundere det. Og når han har været igennem værtshusturnéen og kommer tilbage til hotellet ved 2-3-4-5-tiden om natten, så kan han ikke slappe af, uden at han får set en betalingsvideo. Det har jeg ikke nogen problemer med, hvis ikke det var fordi, at han sendte regningen videre til skatteyderne," siger Uffe Thorndahl ifølge Ritzau.

Enhedslistens Per Clausen vil nu stille en række spørgsmål om sagen, som statsminister Anders Fogh Rasmussen skal besvare.

Lars Løkke Rasmussen uddybede i går over for TV2 sit forsvar for cigaretindkøbet og de skatteyderbetalte byture.

"Da jeg blev byrådsmedlem i 1985, der var det på vilkår, der hed, at der var cigaretter til samtlige udvalgsmøder, der stod Gammel Dansk på bordene til samtlige udvalgsmøder. Det er jo en kultur, der var i de danske kommuner, som langsomt er sivet ud," sagde finansministeren.

Han bedyrede samtidig, at han ikke har købt cigaretter for skatteydernes penge, siden han blev minister i 2001. Da TV2 spurgte nærmere ind til diskoteks- og kasinobesøgene, var han mere kortfattet.

"Jamen jeg har udtalt mig om den sag, og jeg har ikke noget at tilføje," siger Lars Løkke Rasmussen.

[email protected]

Kilde: